forum.amstaff.tox.pl
Forum poświęcone psom ras bullowatych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kurze łapki , kości wołowe - jak podawać ?
Autor Wiadomość
neoliaa00 
Zaangażowany
Panda



Dołączyła: 04 Kwi 2013
Posty: 264
Skąd: Szczecin
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2013-10-03, 08:19   Kurze łapki , kości wołowe - jak podawać ?

Podajecie swoim psiakom kurze łapki ( surowe , nie wędzone ) oraz kości wołowe ? W internecie natknęłam się na wiele przepisów co do łapek - jedni twierdzą , że można podawać surowe , inni robią galaretkę a nóźki skrobią ...
Wczoraj zrobiłam galaretkę . Do nóżek dodałam warzywa , po ugotowaniu obrałam łapki , mięsko oczywiście dodałam do wywaru .
Jak Wy podajecie ?

I jeszcze kości ... Wołowe oczywiście . Surowe czy ugotowane ?
_________________
Panda : http://www.forum.amstaff....opic.php?t=4624 .
 
 
*Dardamell 
Weteran


Pomogła: 7 razy
Dołączyła: 31 Sie 2011
Posty: 1471
Skąd: Stavanger
Wysłany: 2013-10-03, 12:16   

Nie daje sie psom gotowanych kości. Tylko surowe. A i nie każde kości nadają sie dla psów, neiktóre są za twarde i tak jak jedne psy tylko oskubiąs obie mięsne części tak inne z uporem maniaka mogę zechcieć je zjeśc i popsują sobie zęby.
_________________
Kopiowanie i rozpowszechnianie treści (w całości bądź w części) bez zgody autora jest zabronione.
 
 
 
neoliaa00 
Zaangażowany
Panda



Dołączyła: 04 Kwi 2013
Posty: 264
Skąd: Szczecin
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2013-10-03, 12:20   

Dlatego pytam bo różne opinie słyszałam . Oprócz kości wołowych można jeszcze inne podawać ? I jak jest z mięsem mielonym ? Wieprzowego nie wolno a z łopatki ? Surowe z czymś zmieszane ?
_________________
Panda : http://www.forum.amstaff....opic.php?t=4624 .
 
 
&ikhaya 



Pomogła: 1 raz
Dołączyła: 25 Sty 2011
Posty: 929
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2013-10-03, 13:19   

łopatka to też wieprzowina
_________________
Tinka - http://www.forum.amstaff....opic.php?t=2735

Gucio - http://www.forum.amstaff....opic.php?t=4598

Szarki [*]
 
 
*Dardamell 
Weteran


Pomogła: 7 razy
Dołączyła: 31 Sie 2011
Posty: 1471
Skąd: Stavanger
Wysłany: 2013-10-03, 13:57   

Ja wieprzowinę psu podaję, ale tylko mięso (nie daję ani kości ani podrobów) i tylko jeżeli wiem skąd pochodzą świnie.

Z kości, a właściwie to mięsnych kości, bo smaych nie daję nigdy suce podaję szyje, skrzydła, udka, korpusy drobiowe i tuszki małych zwierząt, np. królika. (Z tym, że ja mam rottka, a u nich dziamgacza jednak sporo większa jest).

Kurze łapki podaję tylko surowe.

Surowizny z niczym nie mieszam, bo po psie sprzątać jednak trzeba.
_________________
Kopiowanie i rozpowszechnianie treści (w całości bądź w części) bez zgody autora jest zabronione.
 
 
 
Sudolineczka 
Bullomaniak
tech. wet.



Pomogła: 1 raz
Dołączyła: 18 Kwi 2011
Posty: 336
Skąd: Zamość
Wysłany: 2013-10-03, 14:12   

Ja łapki podaje surowe ale też gotuje i podaje w formie galaretki.
Kości wołowe podaje surowe ale to do "obskubania." ;)
_________________
"Cały czas w drodze.. walczysz aby zwyciężyć"
Mara
http://www.forum.amstaff....der=asc&start=0
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Międzynarodowa Federacja Kynologiczna Związek Kynologiczny w Polsce Klub Terrierów Typu Bull w Polsce American Dog Breeders Association United Kennel Club

Forum Poświęcone rasom bullowatym: American Staffordshire Terrier, American Pit Bull Terrier, Bull Terrier, Staffordshire Bull Terrier

phpBB by przemo